Concierto Wantun + Obeses
Fecha 23/05/2012
Inicio 20:15h
Festival Escena BCN
Entradas Anticipada: 6€ (+gastos de gestión)        Taquilla: 10€

Wantun

Wantun és un formació amb una consolidada trajectòria en el panorama de l’indie actual. Després del seu primer disc Animalia (Picap 2010), presenten Anònim X (Picap 2012) on es desmarquen de l’actual tendencia folk, fent una aposta arriscada per l’electrònica de sons industrials i la sonoritat indie característica de la banda. La constant evolució del grup ha fet que el seu directe sigui enèrgic i espectacular, amb relectures de les pròpies cançons, un ús distintiu de l’electrònica, les programacions i els sintetitzadors.

Anònim X sorgeix principalment de la música ideada pel grup wantun per l’espectacle multidisciplinari WANCUB LA FI DE LA INSPIRACIÓ (teatre, música i projeccions) estrenat el 2011. L’obertura del disc (In Aether) ens trasllada a l’èter, el cinquè element segons la física clàssica. Ens allunya progressivament dels altres quatre elements tangibles (aigua, aire, foc i terra) amb els que lluitem diàriament per aïllar-nos en un estat entre la consciència i la inconsciència, en el que es mou tot el disc fins a la porta de sortida (Out Aether). Apartir d’aquí l’oient es trobarà històries d’anonimat, de soledat, de desesperació, d’il·lusió, de ruptures, d’amors filials, d’amors impossibles i fins i tot la reversió del final de la pel·lícula Abans del vespre (July Delpy i Ethan Hawke). Sensacions i emocions agredolces portades a la mida sònica de wantun.

El so wantun ha evolucionat en aquesta entrega. Electrònica industrial acurada i arriscada, compassos impossibles, tempos inusualment accelerats, tornades que no et pots treure del cap, cançons sense línies melòdiques repetibles i repeticions deliberades obliguen a fer més d’una escolta per entreveure tots els elements introduïts. Wantun ha tensat un volta més la corda. Les referències a classics contemporanis (Phoenix, Radiohead, Wilco, The Strokes, Postal Service, etc) i de tots els temps (The Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground, etc) són inesgotables. Tots han estat revisitats segons les noves premisses que s’ha imposat la banda de cara al nou disc.

El disc ha estat gravat a Blind Records, i la producció ha estat de nou de The Blind Joes (Santos & Fluren) (productors de bandes com Sidonie, Love of Lesbian, 4rt 1a, etc). A més compta amb la col·laboració especial d’en Valen Nieto de Raydibaum fent veus a Safaris.

El disc anterior de la banda, Animalia (Picap 2010),  va rebre una acollida molt favorable pels crítics musicals del país i ha estat sonant a les principals ràdios i televisions del país: iCat FM, Rac 105, 40 Principales, Ràdio 4, TV3, canal 33, etc. També s’ha utilitzat la música de wantun en sèries com La Riera i Ventdelplà. A més el grup va participar al Disc de la Marató de TV3 2010 amb la cançó Tard Tard Tard protagonista d’un dels spots de la campanya publicitària.

Wantun ha mostrat el seu directe a sales de tot Catalunya (destacant les actuacions a l’Apolo 2 i l’Auditori de Girona); a les ràdios del país (Catalunya Ràdio, Ràdio 4, 40 Principals, etc.) en motiu de la Marató’10 i la presentació d’Animalia; a TV3 presentant la cançó “Tard, Tard, Tard” en directe al programa Divendres i “Moment” als Matins de TV3. També es va emetre durant el 2010 un acústic especial de 5 cançons als Concerts Privats de La Malla (per la xarxa de televisions locals). A més Wantun ha actuat a festivals de prestigi com el PopArb o el MMVV.

 

Obeses

Obeses neix de la voluntat explícita dels seus quatre components, de transcendir la limitació semàntica a la que s’ha vist evocada la música contemporània.

El seu primer disc, Obesisme Il.lustrat, pretén dotar les seves composicions d’una personificació extrema, distanciant-se així màximament, dels sense-sentits, i els patrons preestablerts als que majoritàriament s’acaba recorrent en l’acte de creació d’art sonor.

En resulten doncs, nou peces de creació pròpia, exceptuant una versió d’un mestre operístic com és Gioacchino Rossini, assimilables a la diversitat que pot aportar, a aquell qui sàpiga assaborir-la, una caixa de delícies de xocolata on cada una d’elles pren en primera instància el seu valor en ella mateixa, i en segon terme, en correlació amb les delícies que l’envolten, amb qui es contraposa i es reafirma.
El directe de l’Obesisme Il.lustrat té la intenció d’acompanyar l’oient en un món paradoxal on la monotonia és fermament combatuda a favor de l’excel.lència.

Compra tus tickets